Lavrov rikujtoi nevojën për faktin që sa më shpejt të jetë e mundur të fillojë zgjidhja e çështjes me armët kimike. Përveç kësaj, ai u bëri thirrje vendeve të OTSK-së të mbështetin përpjekjet e komunitetit ndërkombëtar për Sirinë.

Në përbërje të OTSK-së hyjnë Armenia, Kazakistani, Kirgistani, Taxhikistani, Bjellorusia dhe Rusia.