Manovrat do të zhvillohen në 3 faza dhe do të përfundojnë më 25 shtator. NATO-ja përfaqësohet nga Norvegjia, Polonia dhe Turqia.

Duke modeluar rrëmbimin e një aeroplani civil nga keqbërësit, palët do të shkëmbejnë informacionet dhe do të zhvillojnë veprime të përbashkëta.

Qendrat koordinative të Rusisë dhe NATO-s ndodhen në Moskë dhe Varshavë, informacionet ato i marrin nga pikat e veta koordinative lokale, ndërsa këto të fundit nga ana tjetër - nga qendrat e kontrollit të lëvizjes ajrore që veprojnë në aviacionin civil.