Policëve serbë u është ngarkuar edhe detyra e monitorimit të situatës së sigurisë në veri të Kosovës deri në zhvillimin e zgjedhjeve të pushtetit lokal, të planifikuara më 3 nëntor.

Të enjten në afërsi të qytetit të Zveçanit si pasojë e hapjes së zjarrit mbi dy makina të misionit të BE-së EULEX humbi jetën një 1 punonjës i misionit dhe u plagosën tre punonjës të tjerë.