Të dielën në mbrëmje forcat e sigurisë filluan fazën përfundimtare të operacionit kundër militantëve. Ata arritën të lironin shumicën e pengjeve, por terroristët si dhe më parë mbajnë rreth 10 persona.

Ditën e shtunë persona të armatosur sulmuan vizitorët e qendrës tregtare "Westgate" në kryeqytetin e Kenias. Sipas të dhënave të fundit, viktima të sulmit u bënë 68 persona, rreth 200 të tjerë janë plagosur.