Termometri do të tregojë më poshtë se 0 °C. Ndërsa më 26-27 shtator parashikuesit e motit premtojnë dëborën e parë të shoqëruar me shi dhe erë të fortë.

Ekspertët e quajnë këtë mot jo tipik për muajin e parë të vjeshtës. Përveç kësaj, shërbimet metereologjike theksojnë se muaji shtator aktual me 112.9 mm e reshjeve të shiut u bë muaji shtator me reshjet më të mëdha të shiut në kryeqytetin rus që nga viti 1885 (atëherë në Moskë ranë 171 mm shi).