Lëshimi u krye me ndihmën e raketëmbajtëses "Changzheng-4C".

Aktualisht në orbitë punojnë 2 satelitë të kësaj serie.

Aparati "Fengyun-III" i përket gjeneratës së 2-të të satelitëve orbitalo-polarë meteorologjikë kinezë, të cilët përdoren për të monitoruar fatkeqësitë natyrore dhe gjendjen e mjedisit. Ata përdoren gjithashtu në sferën e aviacionit dhe navigacionit (lundrimit të anijeve).