Përveç kësaj, sipas vendimit të gjykatës organizata islamike, e cila është themeluar në vitin 1928, duhet të shpërbëhet.

Sipas informatave të mediave, nën arrest do të vendosen të gjithë aktivët financiarë dhe pronat e "Vëllazërisë Myslimane", si dhe të strukturave të kontroluara prej saj, duke përfshirë zyrat përfaqësuese.

Organizata "Vëllazëria Myslimane" u themelua me qëllimin e krijimit të një shteti islamik në Egjipt.