Ushtarakët sqarojnë se anija ka ardhur "për të monitoruar veprimet e grupit të aeroplanmbajtëseve të Forcave Ushtarake Detare amerikane që ndodhen atje me në krye aeroplanmbajtësen bërthamore "Nimitz".

Aktualisht detyrat në det po i kryejnë gjithsej 25 luftanije ruse dhe anije mbështetëse të flotës.