Për të ndihmuar popullsinë janë përfshirë 8 mijë ushtarakë, 12 avionë dhe 22 helikopterë. Në zonat e prekura janë dorëzuar tashmë gati një ton ushqime, ujë i pijshëm dhe medikamente. Në territorin e 24 shteteve të vendit është restaurur pothuajse plotësisht furnizimi me energji elektrike, po zhvillohen punime për rimëkëmbjen e komunikimit.

Fatkeqësia natyrore shkaktoi dëme serioze në shtëpitë e rreth 240 mijë qytetarëve, ndërsa numri i përgjithshëm i të dëmtuarve ka arritur në më shumë se një milion njerëz.