Në vendin e sulmeve terroriste po punojnë ekipet e shpëtimit dhe punonjësit e "ndihmës së shpejtë".

Të martën në Irak si pasojë e sulmeve të militantëve dhe akteve terroriste humbën jetën më shumë se 40 persona.

Dhuna në Irak kryesisht është e lidhur me konfrontimin e komuniteteve islamike sunite dhe shiite.