Anija si dhe më parë qëndron në platformën së naftës në Detin Pechora. "Nuk është marrë asnjë vendim formal në lidhje me rimorkimin e anijes", - thanë në shërbimin kufitar, duke shtuar se për transferimin në Murmansk do të nevojiten të paktën 3 ditë.

Ekologët u përpoqën të bllokojnë punën e platformë së naftës, duke protestuar kundër shpimit në Arktik. Pala ruse i konsideroi veprimet e tyre - ekstremiste.