Ai rrëfeu se përgjatë rrugës 360-km nga Damasku në Aleppo duhen kapërcyer 50-60 postblloqe, disa prej të cilave kontrollohen nga qeveria, një pjesë nga opozita dhe disa prej kriminelëve.

"Po rritet numri i grupeve, me të cilat është e nevojshme të negociohet", - njoftoi Krähenbühl.

Ndërkohë ai shtoi se aksesi për të vepruar në Siri është më i mirë se një vit më parë.