Në të planifikohet të shqyrtohen mënyrat e përmbushjes së marrëveshjeve të Krerëve të Ministrive të Jashtme të Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara të Ameriës në Gjenevë për likujdimin e armëve kimike në Siri.

Siç është njoftuar më parë, për Sirinë Konventa e Ndalimit të Armëve Kimike do të hyjë në fuqi në datën 14 tetor.