"Ata do të kthehen dhe natyrisht kjo përbën një rrezik të madh", - tha ai, duke vënë në dukje se në legjislacionin rus nuk ka një nocion të qartë të ndalimit të luftëtarëve mercenarë. "Prandaj, në këtë sferë ka ende punë për të bërë", - theksoi ai.

Smirnov kryeson delegacionin rus në takimin e strukturës rajonale anti-terrorizëm, Organizatës për Bashkëpunim të Shanghait, i cili po zhvillohet në Jarosllavl.