Kryetari i komisionit është emëruar Deputeti italian nga fraksioni i socialistëve dhe demokratëve i Parlamentit Europian, Roberto Gualtieri.

"Vendimi mbi dërgimin e një misioni u mor, pasi u konfirmua nga të gjitha palët e interesuara se ata e mirëpresin ardhjen e vëzhguesve të BE-së", - deklaroi Liderja e diplomacisë evropiane, Catherine Ashton.