Ekologët protestuan kundër prodhimit të naftës në ujërat e Arktikut.

Ditën e mërkurë rojet kufitare arrestuan dy aktivistë të Organizatës "Greenpeace", të cilët u përpoqën të futen në platformën e naftës dhe më pas i kthyen ata në anije. Akullthyesi që mban flamurin e Holandës, ndodhet nën kontrollin e rojeve kufitare ruse, njoftoi nga bordi i anijes një nga ekologët. Sipas fjalëve të tij, rojet po sillen në mënyrë korete, por shumë ashpër dhe fort. Të dëmtuar dhe viktima nuk ka.