Sipas fjalëve të diplomatit, dëshmitë që i janë dorëzuar Moskës nuk janë thjesht konkluzione, por detaje teknike dhe skema që i janë paraqitur më parë inspektorëve të OKB-së, por që nuk janë studiuar si duhet nga këta të fundit. Prandaj, theksoi Rjabkov, raporti i OKB-së për armët kimike siriane i bërë publik ditët e fundit është i politizuar dhe i njëanshëm.