Piktori e solli pikturën në Suedi gjatë Luftës së Parë Botërore, ndërsa në vitin 1943 ajo u shit në "Stockholms Auktionsverk", dhe që nga ai moment ka mbetur në pronësi private.

Kostoja e parashikuar e pikturës - 4-5 milionë €. Në kanavacë përshkruhet një familje me kostume kombëtare ruse në sfondin e kishave.