Sulmi ndodhi në pjesën veriore të vendit. Një i panjohur hapi zjarr mbi një fuoristradë të EULEX-it, në të cilën ndodheshin punonjës të policisë, doganës dhe një përkthyes. Autori i sulmit u largua nga vendngjarja.

Të plagosurve u është dhënë ndihma mjekësore në një spital në qytetin Kosovska-Mitrovica. Sipas disa të dhënave, viktima mund të jetë një shtetas lituanez.