Më parë Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov, dhe Sekretari Amerikan i Shtetit, John Kerry, ranë dakord në Gjenevë mbi rendin e nxjerrjes së armëve kimike nga Siria ose shkatërrimin e tyre në mes të vitit 2014.

Faktin që Siria është dakord pa kushte suplementare të transferojë arsenalin e vet të armëve kimike nën kontrollin ndërkombëtar e konfirmoi Presidenti i vendit Bashar Al-Assad.