Po studiohen çështjet që mund të lindin duke marrë parasysh detyrimet e republikës para Organizatës Botërore të Tregtisë.

Afatet kohore të anëtarësimit të Armenisë në Bashkimin Doganor të Rusisë, Bjellorusisë dhe Kazakistanit nuk janë bërë ende publike.

Dëshirën e Jerevanit për t'u anëtarësuar në këtë organizatë e deklaroi më 3 shtator pas bisedimeve në Moskë me Vladimir Putinin Presidenti armen Serzh Sargsjan.