"Ne shpresojmë se tani misioni i Ake Sellstrom (kreu i grupit të ekspertëve të OKB-së) të kthehet pa u vonuar në Siri, për të hetuar tre rastet e përdorimit të armëve kimike, të specifikuara fillimisht në mandat, duke përfshirë edhe rastin më 19 mars në afërsi të Aleppo-s, si edhe incidentet e lemimit të ushtarëve sirianë më 22, 24 dhe 25 gusht", - tha Çurkin në një konferencë për shtyp të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.