Sipas gjendjes së mëngjesit të së mërkurës në rajonin Habarovsk niveli i ujit arrin deri në 601 cm, duke u ulur brenda një dite me 24 cm.

Në Komsomolsk-on-Amur niveli i ujit ka rënë me 10 cm duke arritur në 894 cm. Megjithatë në Habarovsk dhe Komsomolsk-on-Amur ruhet ende regjimi i situatës së jashtëzakonshme. Ndërkohë që situata epidemiologjike karakterizohet përgjithësisht e qëndrueshme.