Sipas sindikatave, në grevë marrin pjesë rreth 40.000 njerëz. Institucionet e kujdesit shëndetësor parësor dhe të urgjencës punojnë në regjim normal.

Sipas vlerësimeve paraprake, protesta mund të zgjasë një javë.