Ata llogarisin që si rezultat i këtij veprimi, kompanitë celulare, të përfshira, sipas mendimit të tyre, në rrëzimin nga pushteti të Mohammed Mursi, do të pësojnë humbje të konsiderueshme.

Në kuadër të aksionit të mosbindjes civile islamistët bëjnë thirrje gjithashtu që të mospaguhen taksat dhe të hiqet dorë nga shikimi i kanaleve televizive, të cilat "mbështetën" grushtin e shtetit. Gjithashtu, pati thirrje mbi zbritjen në metronë egjiptiane dhe prishjen e punës së saj.