Në një takim me Ministrin e Jashtëm të Republikës Arabe të Sirisë Walid Moallem, ai theksoi se "Rusia kundërshton rrezikun e kërcënimit të përdorimit të forcës kundër Sirisë dhe mbështet vazhdimisht zgjidhjen paqësore të krizës".

Sipas Ministrit sirian në Damask "kanë besim të madh në pozicionin e Rusisë". Sipas fjalëve të tij, "si rezultat i iniciativës ruse u parandalua shpërthimi i një konflikti të ri në Lindjen e Mesme".