Detajet në lidhje me identitetin e pushkatarit nuk janë bërë ende të ditura. Në ndërtesë ai hyri, duke përdorur dokumente të tjera.

Më parë policia njoftoi lidhur me shpalljen në kërkim të dy të dyshuarve për hapjen e zjarrit, por më vonë për njërin prej tyre dyshimet u hodhën poshtë.

Të paktën 12 persona u vranë dhe 4 të tjerë u plagosën. Sipas vlerësimeve të mjekëve, gjendja e tre të plagosurve është kritike.

Presidenti amerikan Barack Obama e quajti këtë incident "një akt frikacak" dhe u zotua se fajtorët për hapjen masive të zjarrit do të mbajnë përgjegjësi.