Kushtet e frigoriferit ishin shumë të afërta me kushtet e motit në Polin e Jugut.

Në dhomën frigorifer Princi Harry testoi rrobat, me të cilat ai dhe ekipi i tij kanë ndërmend të marrin pjesë në një ekspeditë në Polin e Jugut, e cila do të zhvillohet këtë dimër. Gjatë ekspeditës ekipi i Princit do të konkurrojnë kundër ekipeve të tjera të studiuesve polarë - nga Britania e Madhe dhe SHBA-ja: pjesëmarrësit do të përpiqen të arrijnë sa më shpejtë të jetë e mundur në Polin e Jugut.