Autoritetet e Serbisë në këtë mënyrë vlerësuan shumë lart përfshirjen e tij në ofrimin e ndihmës humanitare për banorët e Krahinës Autonome të Kosovës dhe Metohisë, si dhe mundësimin e pushimeve të fëmijëve të këtij rajoni në Rusi.