Ato do të zgjasin 3 ditë. Stërvitjet zhvillohen një herë në çdo dy vjet - sipas radhës në secilin prej katër vendeve.

Për sa i përket palës ruse janë përfshirë pesë njësi teknike, si dhe pajisje të veçanta të shpëtimit. Sipas skenarit do të simulohet likuidimi i pasojave të një cunami katastrofik. Fazat kryesore të stërvitjes - evakuimi i popullatës, shpëtimi i njerëzve të bllokuar në tunelin automobilistik, dhe gjendja e jashtëzakonshme në një kamp rinor.