Prokuroria e Përgjithshëm e Egjiptit që në korrik ka urdhëruar bllokimin e llogarive bankare të 14 udhëheqësve të lëvizjeve islamiste në vend, duke përfshirë këtu edhe asetet dhe këshilltarin suprem të organizatës ''Vëllazëria Myslimane'', Mohammed Badie. Më vonë Mohammed Badie dhe bashkëpunëtorët e tij u arrestuan.