Përdoruesit, të cilët vendosën që vajza me lëkurë me ngjyrë dhe flokë të errët është arabe, e akuzuan atë se ka lidhje me organizatën terroriste "Al-Qaeda".

Bukuroshja e parë e Amerikës në një fjalim pas zgjedhjes lavdëroi organizatorët e konkursit të bukurisë për mungesën e diskriminimit dhe mbështetjen e diversitetit kombëtar.

Vërejtjeve raciste në Internet fituesja e konursit iu përgjigj se ajo para së gjithash është amerikane dhe duhet të jetë më lart se ata, të cilët i lejojnë vetes të bëjnë deklarata të tilla.