"Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Franca dhe Britania e Madhe zbuluan qëllimin e vërtetë të tyre - imponimin e vullnetit të vet popullit tonë", - thuhet në një deklaratë të ministrisë.

Përveç kësaj, Ministria e Jashtme e Sirisë akuzoi edhe një herë Perëndimin për mbështetjen e ekstremistëve, të cilët janë përfshirë në luftimet kundër trupave qeveritare siriane.