Në veçanti, Benjamin Netanyahu kërkon që Irani jo vetëm të ndërpresë pasurimin e uraniumit, por edhe të dorëzojë rezervat e uraniumit tashmë të pasuruar. Sipas fjalëve të tij, një vendim i tillë mund të arrihet vetëm sipas "versionit të Libisë" me bombardimeve masive dhe kapitullimin e Iranit, ndërsa në rrugë diplomatike mund të arrihen rezultate shumë më modeste.

Në qeverinë e Izraelit deklaruan se në lidhje me takimin e ardhshëm me Barack Obama, Benjamin Netanyahu e shtyu datën e fjalimit të tij në sesionin e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së nga 30 shtatori për në 1 tetor.