Ministria e Punëve të Jashtme e Francës deklaroi se video sipas të gjitha gjasave është reale.

Francezët u morrën peng tre vjet më parë, ndërsa danezi, suedezi dhe shtetasi afrikano-jugor në nëntor të vitit 2011.

Në fund të gushtit dy grupe islamike në Afrikën Perëndimore njoftuan bashkimin e tyre, për t'u hakmarrë ndaj Parisit për ndërhyrjen ushtarake në Mali.