Më 10 shtator ata u shpallën fajtorë për kryerjen e këtij krimi. Dënimi i dhënë do të ekzekutohet me varje.

Krimi i kryer në një autobus në Delhi, shkakoi një protestë të gjerë publike dhe çoi në shpërthimin e demonstratave masive në të gjithë vendin.