Ka humbur jetën shoferi dhe janë djegur 9 cisterna.

Mbi kamionët me karburantit u hap zjarr me granatahedhës. Deri më tani askush nuk ka marrë mbi vete përgjegjësinë për sulmin.

Në fillim të këtij muaji Pakistani rifilloi furnizimin me karburant të forcave të NATO-s në Afganistan pas një ndërprerje pothuajse 3-mujore, të shkaktuar nga sulmet e shpeshta mbi cisternat me karburant. Për mbrojtjen e kolonave përveç ushtarakëve u vendos të përfshiheshin edhe bashkëpunëtorët e firmave private të sigurisë.