Programi përfshinte fluturime natën, fluturime dyshe dhe ulje me interval të shkurtër, fluturime me ngarkesë të plotë luftarake. Planfikohet gjithashtu edhe trajnimi i pilotëve të aviacionit detar në Indi.

Aeroplanmbajtësja "Vikramaditya", i ndërtuar mbi bazën e kryqëzorit të rëndë aeroplanmbajtës "Admiral Gorshkov", duhet të bëhet anija kryesore e Forcave Ushtarake Detare të Indisë.