Filmi tregon mbi marrëdhëniet e një familje me shërbyesen e re. Në program u përfshinë 10 punë me metrazh "të shkurtër" dhe 10 me metrazh të plotë nga Rusia, Kina, Australia, Korea e Jugut dhe vende të tjera. Rusia u përfaqësua me tre xhirime. Edhe 6 vepra të regjisorëve bashkëkohorë të vendit u paraqitën jashtë programit të konkurrencës.

"Pacific Meridian" - festivali i vetëm i filmit në Rusi, i përqendruar tërësisht në vendet e Azi-Paqësorit. Këtë vit ai u mbajt nga data 7 deri më 13 shtator.