Qendra të demonstratave u bënë Stambolli, Ankaraja dhe Izmiri. Protestuesit kërkuan dorëheqjen e Kryeministrit Rexhep Tajip Erdogan.

Protestuesit përkujtuan 22-vjeçarin Mehmet Atakan, i cili ndërroi jetë ditë e hënë. Ai ra nga çatia gjatë një demonstrate në qytetin Antakja në jug të vendit.

Trazira në Turqi (video)