Sipas fjalëve të tij, Duka i Kembrixhit ka ndërmend t'i përkushtohet detyrave mbretërore dhe aktiviteteve bamirëse.

Kërkesa në lidhje me dorëheqjen nga posti pritej pasi më parë Princi është shprehur se në shtator do të largohet nga njësitë operative të Forcave Ushtarake Ajrore në mënyrë që të kalojë sa më shumë kohë me familjen e tij.

Siç vënë në dukje mediat britanike, kolegët e Princit William shprehin keqardhjen për largimin e tij dhe flasin në lidhje me të si për një njeri të mrekullueshëm dhe një pilot të shkëlqyer.