Sipas fjalëve të tij, për situatën aktuale është tejet e rëndësishme që të merret informacioni i vërtetë, i besueshëm dhe objektiv në lidhje me atë çka po ndodh në Siri dhe përreth saj. Delegacionit të Dumës Shtetërore ruse do t’i bashkohen gazetarë rusë dhe të huaj, duke përfshirë edhe ata kinezë.