Ai theksoi se i rëndësishëm është sa vetë impulsi i propozimit, aq edhe fakti që "ai u pranua dhe po diskutohet" në botë. Juri Ushakov shprehu shpresën se kjo do të ndihmonte në drejtimin e zgjidhjes së krizës siriane në rrugë paqësore.