Gazetarët rusë po përgatisnin një material në lidhje me përleshjet e ushtrisë siriane dhe rebelëve në qendrën e banuar Maalula, por papritmas e gjetën veten nën zjarrin e hapur nga kryengritësit.

Grupi i xhirimit arriti të largohej nga qyteti vetëm pas 40 minutash.