Rreziku i kërcënimit u shfaq natën e kaluar për shkak të përkeqësimit të situatës së përmbytjeve dhe rritjes së nivelit të ujit në lumë në qytet deri në 911 cm. Nga zona e rrezikut gjithashtu po evakuohet popullsia vendase.

Përmbytjet e shkaktuara nga shirat e dendur përfshinë rajonet e Lindjes së Largët të Rusisë në fillim të gushtit.