Aksionet e protestave janë mbajtur në shumë qytete të vendit, në rrugë dolën dhjetëra mijëra njerëz.

Në Stamboll demonstratat përfunduan me përleshjet e protestuesve me policinë. Protestuesit ngritën barrikada me materiale të ndryshme dhe hodhën gurë mbi policinë. Bashkëpunëtorët e ruajtjes së rendit përdorën gazin lotsjellës dhe plumba gome, si rezultat disa persona u lënduan.

Arsye për valën e re të protestave shërbeu vdekja e demonstruesit 22-vjeçar Ahmet Atakan, i cili ndërroi jetë më 10 shtator për shkak të tronditjes së rëndë të trurit. Protestuesit akuzojnë autoritetet për vdekjen e tij.