Burimet në Turqi në një intervistë për gazetën vunë në dukje se Ankaraja ka zhvilluar planin e mbrojtjes nga hakmarrja e mundshme siriane si kundërpërgjigje ndaj ndërhyrjes ushtarake perëndimore.

Të gjitha njësitë ushtarake të Turqisë në afërsi të kufirit dhe në rajonet e objekteve të rëndësishme strategjike janë vënë në gatishmëri të lartë ushtarake.