Studimet u zhvilluan në thellësinë deri 6 kilometra. U mblodhën gjithsej 620 lloje organizmash që jetojnë në fund të detit, shifër kjo 6 herë më e lartë se numri i gjallesave të njohura më parë nga shkenca.

Tani shkencëtarët po studiojnë "gjetjet" e tyre. Këto lloje mund të shndërrohen në burime të komponimeve të reja biologjikisht aktive dhe medikamenteve të reja.