Mowgli jeton në pyll prej 16 vjetësh. Prindërit e tij jetonin të vetmuar disa kilometra nga fshati më i afërt, të cilët për arsye të paqarta braktisën vendin e banimit, duke e lënë fëmijën vetëm. I riu nuk fshihet nga njerëzit dhe nuk e shmang kontaktin me ta.

Prokuroria nuk është ende në gjendje ta identifikojë atë, ndërsa ai vazhdon të mbledhë dru për dimër në kasollen e tij.