Anija do t’i bashkohet flotës vitin e ardhshëm, njoftoi Shtabi i Forcave Ushtarake Detare të Republikës së Koresë.

"Cheonwangbong" është 126 metra e gjatë, 19 metra e gjerë dhe ka një shpejtësi maksimale prej rreth 23 nyjesh. Ajo mund të mbajë në bordin e saj deri në 300 ushtarë të pajisur dhe të armatosur plotësisht, si dhe disa tanke amfibë dhe dy helikopterë.